Čokoládové crinkles – jednoduchý recept pre všetkých milovníkov čokolády

Crinkles sú chutné pečené čokoládové sušienky s popraskaným vzhľadom, vhodné ku káve alebo ako sladký dezert. Vonkajšok sušienok je chrumkavý a vnútro je čokoládovo mäkké a rozplývajúce sa na jazyku, čo ocenia všetci milovníci čokolády.

Recept je nenáročný, takže sa na ňom nedá nič pokaziť a príprava spolu s pečením trvá približne 50 minút.

Potrebné ingrediencie, ktoré vystačia na približne 35 čokoládových crinkles (podľa veľkosti guliek):

Cesto:

  • múka hladká 225 g
  • cukor kryštálový 100 g
  • 70% horká čokoláda 225 g
  • Maslo 60 g
  • Vajcia 2 ks
  • Prášok do pečiva 1 káv. lyžička
  • Vanilková esencia 1 káv. lyžička
  • Štipka soli

Na obaľovanie:

  • Cukor kryštálový
  • Cukor práškový

Postup prípravy:

Najprv si nad parou rozpustíme maslo s čokoládou a vyšľaháme vajcia s cukrom do penista .

Čiastočne vychladnutú čokoládu (nesmie byť horúca) pridáme k vyšľahaným vajciam s cukrom a spolu vymiešame. Následne pridáme preosiatu múku zmiešanú s vanilkovou esenciou, kypriacim práškom a štipkou soli.

Vznikne nám tak lepivé cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho aspoň 2 hodiny odpočívať v chladničke (pokojne aj celú noc).

Potom si pripravíme dve väčšie misky s cukrom na obaľovanie (jednu s kryštálovým, druhú s preosiatym práškovým) a plech vystlaný papierom na pečenie.

Z cesta začneme odoberať malé kusy a dlaňami vytvarujeme malé guľky (v približnej veľkosti vlašského orecha). Guľky obalíme najskôr v kryštálovom a potom v práškovom cukre. Obalené ich s väčšími medzerami ukladáme na plech (počas pečenia ešte narastú).

Následne ich pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 170 °C, približne 10 minút. Správne upečené Crinkles tak zostanú na povrchu popraskané a chrumkavé, no vo vnútri vláčne. Dobrú chuť.

Fotografia: © recepty.pozri.sk

Ohodnotiť článok
[Spolu: 3 Priemer: 4.7]

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *