Preč s tortami… ktoré chutia stále rovnako

Aj vy patríte k ženám, ktoré keď vidia kúsok torty krčia nosom? Polovica z nás sa tak zachová preto lebo drží diétu. A čo ostatné? Prečo si nedoprajeme pôžitok z lahodnej sladkej pochúťky? Nudia nás otrepané recepty.

Možno si odpoviete tak isto ako ja. Skrátka na tú tortu nemáme chuť. Omrzeli nás stále tie isté torty plné maslovej plnky, ktorá sa občas vymení s ovocným džemom. Nechutí nám to tuctové piškótové cesto a už vôbec nás neláka tvrdý zaschnutý marcipán vytvárajúci „ozdobu torty“. Samozrejme, existujú aj úplne špeciálne torty, z čokoládových trubičiek, cukríkov a podobne. Takéto torty sa však ťažšie zháňajú a sú tiež náročnejšie na prípravu.

Máme pre vás tortu, ktorá vám bude rozhodne chutiť. Je lacná a upečie ju každá gazdinka za necelú hodinu. Je plná toho, čo má rád skoro každý a na prvý pohľad je vidieť, že rozhodne nie je obyčajná. Je ideálna ako nedeľná pochúťka, torta pre narodeninového oslávenca aj ako zákusok na vianočne prestretý stôl.

Potrebujeme:

  • 5 vajec
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 1 kypriaci prášok na pečenie
  • 2 lyžice kakaa
  • 10 lyžíc polohrubej múky
  • polovičku tabličky čokolády na varenie
  • 2 lyžice rumu
  • 1 šľahačka
  • 2 banány
  • 4 kiwi alebo iné ovocie podľa chuti
  • džem

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom. Postupne pridávame múku, kypriaci prášok, kakao a postrúhanú čokoládu. Nakoniec pridáme tuho vyšľahaný sneh z bielkov.

Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou, cesto do nej nalejeme a dáme piecť. Keď sa torta upečie necháme ju vychladnúť a potom ju prerežeme na polovicu. Obe polovičky pokropíme rumom a natrieme džemom. Na to poukladáme na kolieska nakrájané kiwi alebo iné ovocie, podľa chuti. Prikryjeme druhou polovicou torty a vrch opäť natrieme džemom. Naň tento raz poukladáme kolieska banánov. Vyšľaháme šľahačku a tortu ňou celú potrieme zo všetkých strán. Vrch potom ľubovoľne dozdobíme podľa situácie, ku ktorej tortu pečieme. Sladkú dobrú chuť.

Fotografia: © bigstockphoto

Ohodnotiť článok
[Spolu: 1 Priemer: 5]

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *