Zdravie je krásne: Zázračné ovocie I.

Nie je nad prírodnú liečbu. Rakovina, srdcové ochorenia, dobrý zrak, hladké trávenie, zdravé zuby a pleť, obezita, cukrovka, artróza, alzheimer aj nachladnutie, s tým všetkým si poradí ovocie a zelenina.

Jablká pomáhajú celému organizmu

Klasické odrody obsahujú menej cukru a vody a majú viac minerálov a, vitamínov a pektínových látok ako tie šľachtené. Jablká pôsobia komplexne na celý organizmus, dezinfikujú ústnu dutinu, nerozpustná vláknina vyplavuje z tela cholesterol, a detoxikuje organizmus. Prečisťovaním čreva predchádza vzniku rakoviny hrubého čreva. Flavonoidy – pigmentové látky, výrazne znižujú riziko srdečných chorôb. Fruktóza – jednoduchý ovocný cukor udržuje hladinu cukru v krvi a pomáha predchádzať ľadvinovým kameňom.

Pomaranče na detox

Pôsobia protizápalovo, znižujú vysoký krvný tlak a cholesterol. Najviac týchto látok je v šupke a bielej dužine priamo pod ňou. Chutná dužina vo vnútri obsahuje oveľa menej prospešných látok, ktoré sú o to menej obsiahnuté v džúsoch. Ďalej obsahujú vitamín C, vlákninu, vitamíny skupiny B – B5 (kyselina panththeinová), B6 (pyridoxín), B2 (riboflavín), vitamín A vo forme beta-karoténu, a minerály vápnik a draslík. Pitie šťavy redukuje riziko vzniku ľadvinových kameňov, všetko vďaka kyseline citrónovej. Šťava rozpúšťa hlieny a zahnívajúce zbytky v črevách. Konzumácia pomarančov pomáha predchádzať tiež vzniku vredov, rakoviny žalúdka a pľúc.

Grapefruity proti nachladnutiu

Sú menej obľúbené ako pomaranče, špecifické sú však tým, že pomáhajú bojovať s príznakmi nachladnutia a chrípky. Zabraňujú niektorým druhom rakoviny a srdečným chorobám.

Papája pre nádhernú pleť a proti rakovine

Dužina obsahuje veľké množstvo alkalických minerálov – vápnik, vitamín A (ktorý je v ovocí neobvyklý) a koncentrované množstvo vitamínu C. Papája čistí a upokojuje tráviacu sústavu. Zlepšuje poruchy trávenia a zmierňuje plynatosť. Čím je zrelšia, tým menej enzýmu papaínu obsahuje. Je to proteínový tráviaci enzým známy svojimi čistiacimi schopnosťami. Tento enzým rozpúšťa odumreté vrstvy kože a tým, že obsahuje alkalické minerály vyživujúce a podporujúce tvorbu zdravej a krásnej pokožky. Pretože má nízky obsah cukru a vysoký obsah enzýmov je silným bojovníkom proti rakovine. Pre ženy s rakovinou prsníka je odporúča jesť čiastočne nezlú papáju. Je výborná v boji proti mŕtvici, kôrnateniu ciev a infarktu. Semienka pôsobia proti parazitom a cudzopasným organizmom, majú silnú chuť, ale keď ich skombinujete s medom alebo datlami sú výborné.

Čučoriedky sú elixírom zdravia

Malé fialové guličky sú doslova nabité množstvom zdraviu prospešných látok. Sú najvýdatnejším zdrojom antioxidantov v ovocnej ríši s najvyššou schopnosťou ničiť voľné radikály v tele. Tie sa, ako je známe, významne podieľajú na deštrukcii buniek a tkanív tela a spôsobujú starnutie. Čučoriedky sú dokonca bohatšie na antioxidanty antokyány (červený pigment) než červené víno, ktoré je hojne odporúčané pri prevencii kardiovaskulárnych chorôb. Chránia mozog proti stresu, starnutiu a alzheimerovej chorobe. Zlepšujú trávenie, pôsobia proti rakovine, upravujú zápchu a preukázateľne zlepšujú zrak, sú plné železa, medi, mangánu a Céčka.

Fotografia: © BigStockPhoto.com

Ohodnotiť článok
[Spolu: 1 Priemer: 5]

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *